Åbent hver søndag

Åbent hver søndag
hele året fra kl. 17.00

Restaurant Ro

 

Åbent hver søndag
hele året rundt

Historien bag bornholmske Restaurant Rø

Man skal vide, at den ligger der, for at slå sin vej forbi, men det er der heldigvis også mange som gør. På Bornholm i en af Rø´s små hyggelige gader, finder du Restaurant Rø med en gammel og spændende historie.

hotel ro gammelt billede

Hotellet blev bygget sidst i 1800-tallet og hed fra begyndelsen Rø Afholdshotel og så ud som på billedet ovenfor. I 1930 overtog sønnen Valdemar Nielsen og hans kone, Marie, afholdshotellet. På dette tidspunkt havde hotellet 5 værelser, som parret lejede ud. Værelserne havde ikke indlagt vand, men vandet blev hentet fra en brønd i gården og på værelset var der servanteskål i porcelæn. Parret havde selv et landbrug, hvor de dyrkede grønsager, kød, æg og mælk. Generelt var afholdshotellet et samlingspunkt for Rø´s beboere, og husede alt fra sogneråd til bankospil, samt skolebørnenes gymnastiktimer.

Da Valdemar døde i 1962, fik Marie spiritusbevilling og her omdøbtes stedet til Restaurant Rø. Hotellet brændte ned i 1968 og blev genopbygget med et helt andet udseende. På billedet ovenfor ses det originale hotel. Ved genopbyggelsen udelod man første salen og altså værelserne og tidligere Rø Afholdshotel fungerede nu blot som restaurant.

I juli 1993 havde restauranten fint besøg, da Dronning Margrethe II var på Bornholm for at åbne kunstmuseet i Rø. Sammen med dronningen var desuden 76 andre gæster og 22 sikkerhedsfolk.

I de følgende år skiftede restauranten ejer mange gange, indtil den i 1996 blev købt på tvangsauktion af Elly & Preben Mortensen. Parret har siden 1977 administreret flere forskellige hoteller og restauranter på Bornholm, heriblandt Restaurant Bolsterbjerg, Klemens Kro, Travbanens Restaurant, samt Casa Blanca i Gudhjem, så de har stor erfaring indenfor området og det viste sig at være Ellys idéer, som skulle gøre Restaurant Rø til en succes.

I 2007 begynder hun nemlig det enkle koncept ”åbent hver søndag med flæskesteg”, hvilket hurtigt udvikler sig til en ugentlig festlighed, både for bornholmere og turister fra resten af Danmark, såvel som Sverige og Tyskland.

Senere har Elly tilføjet ”Stegt flæsk med persillesovs hver onsdag”, i højsæsonen (fra juni til oktober). Restaurant Rø har altså åbent 2 dage i ugen gennem højsæsonen og resten af året om søndagen fra kl. 17.00 til 20.00, altid med en masse besøgende. Afhængig af sæsonen, laver Elly hver uge mad til mellem 70 og 300 gæster pr. arrangement.

restaurant ro today

I dag er Elly over 70 år gammel og står selv for al madlavning omkring de to arrangementer i løbet af ugen. Det vil hun blive ved med, så længe hun synes, det er sjovt. Udover de 2 ugentlige arrangementer, kan man hele året bestille en fest på restaurant Rø, hvor Elly ligeledes vil stå for maden. På billedet herover ses restauranten som den ser ud, når man besøger den i dag.

Så slå et sving forbi på en onsdag eller søndag til et godt gammeldags festmåltid, der smager ligesom mor lavede det i gamle dage og så er det jo oven i købet ad libitum.


Besøg af
Dronningen

droning besog 6

droning besog 8

droning besog 3

droning besog 5

droning besog 2

droning besog 1

droning besog 4

droning besog 7

for_pig

Flæskesteg hver søndag året rundt.

Kom og NYD stemningen med de mange gæster, der kommer og spiser flæskesteg ad libetum for kun 95,00 kr. pr. kuvert og inkl. husets fromage til kun130,00 kr..